De EGZ is een groep mensen
die Jezus wil volgen
en omzien naar anderen én elkaar.

Corona-maatregelen EGZ-diensten met ingang van 27 september

Versoepelingen van de corona-maatregelen, die op 25 september zijn ingegaan, zijn voor een groot deel gekoppeld aan het tonen van een QR-code, waarmee je laat zien dat je gevaccineerd bent, negatief getest of hersteld van corona. Het EGZ bestuur wil de toegang tot de kerk niet belemmeren, we gaan daarom niet om een code vragen. We willen wel verantwoord omgaan met de risico’s die er nog steeds zijn.  Op het moment van schrijven (25 september) liggen circa 500 mensen met corona in het ziekenhuis en zijn er meer dan 10.000 nieuwe besmettingen per week. Deze aantallen vertonen wel een dalende trend en heel veel mensen zijn inmiddels gevaccineerd. Daarom zien het bestuur en coronateam ruimte voor versoepelingen. Vanaf maandag 27 september geldt het volgende:

  1. In het middendeel van de kerk komen weer volledige rijen stoelen te staan, echter met steeds één rij open. Ook voor de banken geldt dat we om en om één bank afsluiten (dit waren er twee). Er blijft zo enige afstand. In het midden staan geen stoelen vanwege de camera’s.
  2. Voor kwetsbaren of mensen die om een of andere reden bang zijn voor besmetting, laten we de stoelen achterin de kerk en langs de zijmuren staan zoals ze nu staan, dus op 1,5 m afstand.
  3. We roepen iedereen op om op een verantwoorde wijze met elkaar om te gaan. Rekening houden met kwetsbaren, thuis blijven bij klachten, enzovoorts. Hou in de rijen één stoel afstand als je niet tot hetzelfde huishouden behoort, tenzij je zeker weet dat degene naast je daar geen bezwaar tegen heeft. Als je afstand wilt houden, kun je een jas of tas op de stoel naast je leggen.
  4. Aanmelden voor de dienst hoeft niet meer. Nu er meer plaatsen beschikbaar komen, is er geen risico meer dat we het maximum aantal plaatsen overschrijden.
  5. De collecte blijft nog aan de uitgang.
  6. Koffie drinken blijft buiten, zolang het weer het toestaat. Voor mensen die slecht ter been zijn, kan een uitzondering worden gemaakt.
  7. Het avondmaal blijft nog zoals het nu is, dus zelf brood en wijn ophalen.
  8. De handengel blijft staan bij de ingang. Gebruik dit zeker als je iets moet doorgeven, zoals een microfoon.

Wij hopen dat men zich hierin kan vinden. Laten we in elk geval respectvol omgaan met verschillen in opvatting, zoals ook is verwoord in onze waarden.

Neem contact op
Bekijk dat alles hier in verzonden mails. Krijg je nog geen EGZmail, abonneer je dan hier.
Heb je hulp nodig, stuur dan een e-mail naar onze hulplijn.
Telefonisch lenen we een pastoraal luisterend oor, voor mannen en vrouwen.