De EGZ is een groep mensen
die Jezus wil volgen
en omzien naar anderen én elkaar.

Corona-maatregelen EGZ-diensten met ingang van 16 januari

Hoe moeten we omgaan met de nieuwe lock down? Dat was voor het bestuur een lastige vraag. We hebben een (maatschappelijke) verantwoordelijkheid om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te maken. Er kan veel digitaal, maar dat geldt niet voor iedereen. Sommigen hebben niet de mogelijkheid om de dienst via de stream te volgen, of ze hebben gewoon veel behoefte aan een beetje contact. Het is nog steeds toegestaan om kerkdiensten te houden en onze kerk is groot genoeg om ons aan de afstandsregels te kunnen houden. Na overleg is het volgende besloten:

De diensten
De diensten zijn voor iedereen toegankelijk, maar we moeten er voor oppassen dat het te druk wordt.
Kom in elk geval als je niet (goed) kunt streamen of als je behoefte hebt aan ‘echt’ contact.
Voor anderen is ons advies om en om te komen, dus de ene week wel, de andere niet.

Gezien de besmettelijkheid van de huidige variant, is het des te belangrijker om je aan de (wel bekende) regels te houden, dus een mondkapje dragen als je loopt, afstand houden, en dergelijke.

Andere activiteiten

  • Kringen en dergelijke: de keuze om wel of niet door te gaan, laten we aan de kringen. Houd wel rekening met de maatregelen!
  • Welkom op de koffie blijft open, dit gaat om kwetsbare mensen. Ook het voedsel uitdelen op vrijdag gaat door.
  • Welkom creatief en Twinkeltje stoppen tijdens de lock down.

Maatregelen
De corona-maatregelen zijn bekend: 1,5 m afstand houden, mondkapje dragen als je loopt, voldoende ventileren, handen ontsmetten, niet zingen en er is geen koffie na de dienst. Met een meer besmettelijke virus variant in aantocht, is het des te belangrijker om je aan deze regels te houden! Verder zal er vanaf 2 januari een aanwezigheidslijst in de kerk liggen, bedoeld om bij eventuele besmettingen degenen die aanwezig waren, te kunnen waarschuwen.  
Het is onzeker hoe het aantal besmettingen zich gaat ontwikkelen en wanneer maatregelen weer versoepeld kunnen worden. We houden de vinger aan de pols.

Fundament
Juist in deze onzekere tijd, mogen we blij zijn met een hecht fundament in ons leven. Met kerst herdenken we dat Jezus als baby naar deze wereld is gekomen, in die tijd waren er ook al veel dreigingen. Maar Hij liet zich daar niet door afschrikken. We wensen je toe dat, ondanks de onzekere situatie, de vrede van God in je hart zal heersen: Eer aan God in de hoogste hemel en vrede op aarde voor alle mensen die Hij liefheeft (Luc. 2:14).

Het bestuur wenst iedereen gezegende kerstdagen en een goede jaarwisseling toe. En als je behoefte hebt aan contact, bel of mail gerust iemand van het bestuur, Rob, je kringleider of een andere EGZ-er. Voel je vrij om dat te doen!