De EGZ is een groep mensen
die Jezus wil volgen
en omzien naar anderen én elkaar.

WelKóm Actueel: elke dinsdag tot en met vrijdagmorgen van 09.30 tot 12.00 uur open voor een troostrijk bakkie koffie en/of thee. Elke maandagmiddag van 13.30-15.30 uur worden de boodschappen uitgedeeld.

WelKóm is de verzamelnaam voor de missionaire activiteiten van de Evangelische Gemeente Zutphen. In woord en daad willen we uitreiken naar onze omgeving, buurt en stad om Jezus bekend te maken. De werkkreet is: “no saint without a past, no sinner without a future” (er is geen heilige zonder een verleden, er is geen zondaar zonder toekomst). We hebben een aantal WelKóm varianten:

WelKóm op de Koffie
Elke dinsdag t/m vrijdag van 09.30 u tot 12.00 uur gaan de borden naar buiten. Op het ene bord wordt je uitgenodigd om binnen te komen. Op het andere bord de verwijzing naar de warme koffie: een bakkie troost. Wij zijn er voor jou: voor een goed gesprek, om een lastige vraag te beantwoorden of gewoon om een luisterend oor te zijn. Je bent altijd van harte welkom! De koffie is vers, de koekjes zijn smakelijk en soms is er eigen gebakken cake. Natuurlijk is er voor de liefhebber ook thee in verschillende smaken.
Dankzij diverse contacten hebben we boodschappen om uit te delen. Het aanbod varieert van brood, soms vleeswaren, heel soms vlees, maaltijden, toetjes, groenten en fruit. We kunnen alleen uitdelen wat we zelf ontvangen!

Verder staan in de grote zaal voor een stukje ontspanning een pooltafel en een tafelvoetbaltafel klaar voor gebruik. Daarnaast zijn er verschillende bord- en kaart-spelen voorhanden. Iemand om een spelletje mee te doen is snel genoeg gevonden.

Er is op woensdagmorgen geen kledingbeurs meer, maar in onze kringloopwinkel Twinkeltje hangt altijd veel kleding!

WelKóm boodschappen uitdelen

Elke maandagmiddag van 13.30 tot 15.30 wordt voedsel uitgedeeld voor mensen die dit écht nodig hebben.

WelKóm aan tafel: Sociaal restaurant (vooralsnog gesloten, wellicht in september weer open)
Elke maandagavond, en op woensdagavond in de oneven weken, om 18.00 uur zet een team van enthousiaste vrijwilligers een heerlijke, eenvoudige, doch voedzame maaltijd op tafel voor 25-30 personen. De zaal gaat open om 17.30 uur. Door sponsors en donaties kunnen we het bedrag om aan tafel te schuiven zo laag mogelijk houden: € 5,00 per persoon (per 1-1-2020 € 7,00). Omdat het aantal plaatsen beperkt is, is het noodzakelijk om je vóór 12.00 uur op te geven via telefoon: 06-21852443.

WelKóm creatief
Elke woensdag van 12.30-15.00 uur is er een creatieve middag. Opvallend is hoe makkelijk mensen praten als hun handen bezig zijn! Informatie en aanmelding: 06-40563437.

Meedoenproject
Vanuit de gemeente Zutphen werken we mee aan het Meedoenproject. Dit is een project om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen werkervaring op te doen en een (werk)ritme te krijgen. Vanuit dit project zullen zowel bij de Wel Kóm activiteiten als bij Twinkeltje vrijwilligersplaatsen worden ingevuld.